June 11, 2015

Berkongsi Dosa

Seorang guru telah mengarahkan para pelajarnya supaya membuat satu sketsa lakonan sebagai salah satu tugasan wajib untuk lulus subjek tersebut. Setiap pelajar diberi tajuk yang berbeza-beza dan terpulang kepada kreativiti masing-masing untuk mencipta sketsa yang paling menarik dan kreatif.

     Salah satu kumpulan diberi tugasan untuk melakonkan sketsa bergenre komedi yang sudah pastinya amat sukar sekali untuk dilakukan. Well, tak semua orang dilahirkan sebagai pelawak, ya x?
So, untuk memudahkan, mereka membuat keputusan untuk berlakon sebagai wanita... means, lelaki akan berpakaian menyerupai wanita bagi menimbulkan rangsangan lucu kepada penonton. Maka, beria-ia lah masing-masing dengan make-up, dengan wig (rambut palsu) n, bagi yang x cukup bajet sgt, pakai tudung/shawl.. maka, terserlahlah kewanitaan dlm diri setiap lelaki itu..

Gambar sekadar hiasan
       Memang kelakar habeslah sketsa mereka, sampai berguling-guling penonton ketawa, termasuklah gurunya yang sejak dari awal lagi tahu pelajarnya akan berpakaian wanita. Bayangkanlah, yang berlakon jadi wanita tu pulak, abang n adik SADO yang ketul sana-sini, tiba-tiba ada ketul lain di dada.. hahaha, u know what i means? I x bermaksud nak lucah @ menulis sesuatu yang tidak senonoh, tapi, itu hakikatnya.. n, it's turns out, that team, dapat the highest marks..